Afsluitende sportactiviteit voor het peutertraject op kinderdagverblijven

Binnen de lesmethodiek “Het Bewegend Kind” is een leerlijn ontwikkeld om de motorische vaardigheden van kinderen op kinderdagverblijven en basisscholen te verbeteren. Dagelijkse beweeglessen worden ontworpen die zowel in de gymzaal als buiten (bijvoorbeeld op het schoolplein, in het park of op een grasveld) kunnen worden uitgevoerd.

In het schooljaar 2022-2023 zijn de kinderdagverblijven, waaronder Korein, Partout, Potje Knor en de Grabbelton, met dit traject aan de slag gegaan. De buurtsportcoach van Leef! heeft gedurende het hele jaar alle pedagogisch medewerkers op in totaal 15 locaties begeleid en opgeleid. Dit alles in samenwerking met Fit & Pit.

Op donderdag 25 januari werden alle inspanningen samengebracht tijdens een afsluitend evenement. Meer dan 50 kleuters deden samen met hun ouders en/of begeleiders mee aan dit beweeguur, waarbij allerlei activiteiten werden uitgeprobeerd, van kruipen en klimmen tot springen en balanceren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van peutergym? De buurtsportcoaches staan voor je klaar om je te informeren. Meer dan 8 organisaties in de gemeente Geldrop-Mierlo bieden beweeglessen aan voor peuters. Neem eenvoudig en snel contact met ons op via info@leefgeldrop-mierlo.nl.