Topprestatiebadge Voeding voor Budovereniging De Hechte Band

Vrijdag 6 oktober kreeg Budovereniging De Hechte Band de Topprestatiebadge Voeding uitgereikt uit handen van wethouder Mathil Sanders.

Vanuit ons lokaal preventieakkoord Fit&Pit Geldrop-Mierlo vinden wij een gezonde leefstijl erg belangrijk. Sinds 2015 zijn wij JOGG-gemeente, inmiddels onder de vlag van Fit&Pit Geldrop-Mierlo. Eén van de aandachtspunten van JOGG (Jongeren op gezond gewicht) is de gezonde(re) sport-omgeving. Als sinds jaar en dag is ook budovereniging De Hechte Band in Mierlo hier mee bezig.

Vanuit JOGG Nederland wordt door de JOGG-Teamfit coach de checklist Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum doorgenomen, waarbij gekeken wordt naar het aanbod in de sportkantine. Door de JOGG-Teamfit coach worden er tijdens en na afloop van dit gesprek tips en adviezen gegeven om de kantine nog gezonder te maken. JOGG-Teamfit zet zich in voor een gezondere sport-, buurt- en vrijetijds-omgeving, waardoor onze jeugd kan opgroeien tot een gezondere generatie.

Voldoet een kantine aan de gestelde criteria die JOGG-Teamfit i.s.m. het Voedingscentrum heeft vastgelegd, dan kom je als vereniging in aanmerking voor de Topprestatiebadge Voeding. Maar ook voor het rookvrij maken van het sportpark en het opstellen van een verantwoord alcoholbeleid is een Topprestatiebadge te verdienen.

De Hechte Band voldoet aan alle criteria die het Voedingscentrum heeft opgesteld. Ze hebben alle challenges behaald d.w.z. dat ze een gevarieerd aanbod hebben waarbij de gezondere keuze de boventoon voert.

Bij Budo en alle andere sporten die worden beoefend bij de Hechte Band, speelt het gewicht van de deelnemers letterlijk een rol. Daar houden ze niet alleen rekening mee, daar geven ze ook advies over.

Gezondheid staat bij deze vereniging hoog in het vaandel. Niet alleen fysiek, maar ze bekommeren zich ook over de mentale gesteldheid van hun leden en bezoekers. De Hechte Band is een vereniging waar mensen thuiskomen. Er is altijd een luisterend oor en een warm hart. Dat is geen onderdeel van de challenges van JOGG-Teamfit, maar wel heel bijzonder.

Door verenigingen zoals de Hechte Band wordt het makkelijker om een gezonde(re) keuze te maken en te werken aan een betere leefstijl!

Lees je dit nu en denk je mijn bedrijf of vereniging in Geldrop-Mierlo wil ook wel eens samen kijken naar het aanbod in onze kantine en wat er nog beter kan? Neem dan contact op met Harold van Lieshout, JOGG regisseur (h.v.lieshout@geldrop-mierlo.nl)!