Twee mannen en een vrouw, waarvan een man de topprestatiebadge voeding vast heeft

Speeltuin De Viking in Geldrop ontvangt Topprestatiebadge Voeding

Geldrop – Op 11 mei reikte wethouder Looijmans de Topprestatiebadge Voeding uit aan speeltuin de Viking in Geldrop. De speeltuin is hiermee de eerste speeltuin in Noord Brabant die deze topprestatiebadge heeft behaald. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats van 14.30-15.30 uur in de speeltuin De Viking, Speeltuinpad 2 in Geldrop.

Gezond aanbod

Speeltuin De Viking werkt al lange tijd aan een gezondere speelomgeving voor kinderen. De Topprestatiebadge voeding is het resultaat van een goede samenwerking tussen de speeltuin, Fit&Pit Geldrop-Mierlo en JOGG-Teamfit. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een gezonder aanbod en een aantrekkelijke presentatie en is er een watertappunt geplaatst. Het grootste deel van het aanbod voldoet nu aan de norm ‘gezond’ volgens de Richtlijnen Eetomgeving van het Voedingscentrum.

Speeltuin met maatschappelijke functie

In de speeltuin staan bewegen, gezonde voeding en ontmoeting centraal. Ook is de speeltuin sinds 1 maart 2021 geheel rookvrij. Het beheer van de kantine valt onder de verantwoordelijkheid van vrijwilligers die zich met hart en ziel ingezet hebben voor deze mooie erkenning. Michael van der Linden, voorzitter van de speeltuin legt uit: “We hopen met deze behaalde Topprestatiebadge een voorbeeld te zijn voor alle speeltuinen in Nederland en laten hier zien dat ook in een speeltuin de ‘gezonde keuze een makkelijke keuze kan zijn”.      

Fruitsponsor gezocht

In een gezonde omgeving is fruit te koop of gratis verkrijgbaar. Speeltuin de Viking is nog op zoek naar een sponsor die de kosten van het fruit voor zijn rekening wil nemen in ruil voor een sponsorbord op het terrein. Wil je als bedrijf geassocieerd worden met de speeltuin en zorgen voor een nóg gezonder aanbod, neem dan contact op met Michael van der Linden.                                                                                                

Fit & Pit Geldrop-Mierlo

Alle inwoners in Geldrop-Mierlo verdienen het om fit, gezond en gelukkig te leven in de eigen leefomgeving: thuis, op school, het werk en de vrije tijd. Gezondheid en een gezonde leefstijl zijn van onschatbare waarde. We richten ons daarbij meer en meer op de veerkracht en vitaliteit van inwoners en hun sociale omgeving om met veranderingen en tegenslag te kunnen omgaan.

Via verschillende initiatieven en diverse organisaties gebeuren er in Geldrop-Mierlo al veel goede dingen om mensen aan een gezonde leefstijl te helpen. Tegelijkertijd streven we ernaar preventie en gezondheid nóg meer onderdeel van het dagelijks leven te maken. Een gezonde leefstijl moet voor iedereen gemakkelijk en een gewoonte (kunnen) worden.

Het is belangrijk dat inwoners, lokale partners en gemeente elkaar daarvoor weten te vinden en de handen ineen slaan. Om dit te onderstrepen sluiten we het Lokaal Preventieakkoord ‘Geldrop-Mierlo FIT&PIT’ en brengen zo een beweging op gang naar een gezonder Geldrop-Mierlo voor en door iedereen. Hierbij maken we gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). JOGG-Teamfit is een initiatief van JOGG en zet zich in voor een gezondere sportomgeving (voedingsaanbod/ rookvrij / alcoholbeleid) en ook voor een gezonder aanbod bij speeltuinen, kinderboerderijen en wijkcentra. 

Meer info: https://www.speeltuindeviking.com/het-beleid-richting-een-gezondere-speeltuin/