Rookvrije bushaltes Geldrop-Mierlo

Nadat eerder openbare sport- en speelplekken rookvrij werden, is roken nu ook niet langer gewenst bij de bushaltes in Geldrop en Mierlo. Vanaf mei 2024 zijn alle 70 bushaltes in onze gemeente voorzien van stickers en stoeptegels van de Rookvrije generatie. Ook in de bussen van vervoerderHermes staanuitingen van de Rookvrije Generatie. Daarmee willen de gemeente en Hermes bijdragen aan een Rookvrije Generatie.

Ontmoedigen in plaats van verbieden
De Rookvrije Generatie is nu duidelijk zichtbaar bij alle bushaltes in Geldrop-Mierlo. De gemeente Geldrop-Mierlo maakt zich hard voor een rookvrije omgeving op zoveel mogelijk plekken binnen de gemeente. Dit is een onderdeel van ons lokaal preventieakkoord Fit&Pit. Mathil Sanders,¬†wethouder Sociaal Domein in Geldrop-Mierlo: “In Geldrop-Mierlo moet iedereen, jong en oud, prettig en onbezorgd met het openbaar vervoer kunnen reizen. Ongehinderd door sigarettenrook. Zeker als er kinderen bij zijn. Door middel van de stickers en stoeptegels van de Rookvrije Generatie die geplaatst zijn bij de bushaltes willen we vragen of de rokers niet bij de bushaltes in de buurt van anderen willen roken, maar even een paar meter verder willen gaan staan.”

Rookvrije Generatie
Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. Gezondheidsfondsen voor Rookvrij zetten zich samen met honderden partijen, waaronder vele gemeenten, in Nederland in om opgroeiende kinderen te beschermen. Samen werken zij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie in 2040.