Recept: Hartige taart om je groentelade te legen – Saskia van Bragt

Dit recept heb ik een keer opgeschreven toen ik een hartige taart wilde maken omdat ik van alles in mijn groetenlade had liggen. Er zijn in de loop van de tijd wel wat dingen toegevoegd aan het oorspronkelijke recept omdat het daardoor nog lekkerder is. Je kan er dus indoen wat je (hebt liggen en) lekker vindt!” – Saskia van Bragt

Benodigdheden:

  • Hartige taart of 7 vellen bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 puntpaprika
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Rood pepertje (eventueel)
  • 2 kipfilets (of kipstuckjes)
  • Kruiden: peper, zout, aglio & peperoncino
  • Olijfolie of ander bakproduct
  • 4 eieren
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Geraspte kaas
  • Springvorm van 24 doorsnee
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Schenk een glaasje wijn in en ga de groenten snijden.

Maak blokjes van de courgette en snijd de champignons in 4 of 6 stukken. Laat de sugarsnaps laat ik heel, maar rits wel even de randjes. Snijd de kipfilet in niet te kleine stukjes, kruid deze en bak kort aan in olijfolie. Laat ondertussen de vellen hartige taart of bladerdeeg ontdooien en zet de oven aan (op 180 graden) om voor te verwarmen.
Haal de kip uit de pan en dan bak de groente kort. Omdat er zoveel groenten gebakken moet worden, bak je in etappes en/of in meerdere pannen. De ui, knoflook, paprika en rode peper bak je samen, de champignons en courgette samen en de sugarsnaps, wortel en bleekselderij samen. Vergeet om tijdens het bakken niet om ook wat lekkere kruiden over de groenten te strooien!
Als alle groenten gebakken zijn dan meng je de kip door de groenten heen en strooi je hier twee eetlepels bloem overheen. Meng goed. Je proeft hier niks van, maar zorgt ervoor dat je dat je taart na het bakken niet te nat is.
Meng in een losse kom 4 eieren, de kruidenkaas en wat peper.
Vet de randen van de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Bedenk dan de springvorm met de vellen en prik gaatjes in de bladerdeegbodem. Strooi ook een beetje paneermeel over de bodem (dit neemt nog een beetje vocht uit de groenten op)
Leg het groente kip mengsel in de springvorm en strijk het een beetje glad. Strooi hier wat geraspte kaas overheen.
De taart gaat de oven in op de middelste stand, na 35 tot 45 minuten is hij klaar.


Eet smakelijk!