Mathil Sanders houdt een grote schaal zelf gemaakte lasagne met courgette vast

Recept: Lasagne met courgette – Mathil Sanders

De kinderen van Mathil Sanders vragen vaak “wat eten we vanavond?” en haar vader zei dan altijd “stront met striepkes”. Haar dochters werden van zo’n antwoord niet vrolijk. Wel van Mathils eigen gemaakte lasagne. Nu alle drie haar dochters op kamers wonen, is de vraag rondom het avondeten net andersom. “Ik ga vanavond lasagne maken!” zorgt er steevast voor dat ze alle drie naar huis komen om weer samen te eten.

Benodigdheden:

  • Lasagne vellen;
  • Bechamelsaus gemaakt van bloem, boter, bouillonblokje en water;
  • Gehakt met peper en zout;
  • Gesneden Italiaanse groeten (zak of zelf champignons, ui, prei, paprika fijn snijden);
  • Extra knoflook (goed voor de bloedvaten);
  • Tomaten (om de saus voor gehakt-groente mix te maken);
  • Courgettes met Italiaanse kruiden;
  • Mozzarella kaas, blauwschimmelkaas en plakken tomaat;
  • Olijven;
  • Geraspte kaas.

Bereidingswijze:

De lasagne bouw je op in lagen: de eerste laag is altijd bechamelsaus met vellen lasagne. Daarna een laag van gehakt-groente mix met verse tomatensaus. Weer een laag lasagnevellen met een dun laagje bechamelsaus. Daarna een laag met courgettes in plakken die kort aangebraden zijn. Weer een laag lasagnevellen met een dun laagje bechamelsaus. Daarna een laag met verschillende kaas soorten, plakken tomaat en olijven. De laatste laag is weer lasagnevellen afgedekt met een laag lasagne met daarover heen de geraspte kaas.

De ovenschaal staat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Eet smakelijk!!

Mathil Sanders houdt een grote schaal zelf gemaakte lasagne met courgette vast