Deze heerlijke groenteburger is dé manier waarop Miranda haar vegetarisch etende zoon een meer gevarieerd dieet kan voorzetten.
Benodigdheden:
- Verse spinazie
- Diepvrieserwtjes
- Gesnipperd uitje
- Havermout
- Peper
- Kurkuma
- Munt
- Eventueel extra’s, zoals kikkererwten of groenten uit de groentela die op moeten, zoals (boeren)kool, courgette
- Eventueel ei en bloem
Bereidingswijze:
Laat de spinazie kort slinken en uitdruppen, blancheer de erwtjes kort, voeg alle andere ingrediënten samen in een hoge mengbeker en blend het zorgvuldig.
Laat het even rusten en bekijk dan of er een samenhangende burger gevormd kan worden.
Als het te vochtig is, voeg havermout toe. Als het te droog is kunnen er meer groenten bij, evt een eitje extra.
Deze burgers kunnen in de koekenpan gebakken worden, maar als je ze wil in vriezen ook eerst voorgebakken op een ingevet bakblik in de oven.
Heel lekker met een tomatensalsa met balsamicoazijn, pijnboompitjes, pestomayonaise en een ciabatta/
Geniet van je heerlijke groenteburger!