Pilot ‘Fruit en water voetbal- en tennisverenigingen Geldrop-Mierlo’

Op woensdagavond 21 februari was de kick-off van de pilot ‘Fruit en water voor Geldrop-Mierlose voetbal- en tennisverenigingen’.

Geen zak chips, maar een appel na het sporten. Voor maximaal veertien weken wordt gratis fruit aangeboden bij zes sportverenigingen in Geldrop-Mierlo. De tegenprestatie van de verenigingen is dat ze een vrijblijvend gesprek aangaan met de TeamFit coach van JOGG Nederland om samen te bekijken hoe de sportkantine (nog) gezonder gemaakt kan worden. Het idee achter de pilot van Fit&Pit is om inwoners vaker te laten kiezen voor gezonde voeding.

We hopen dat dit vooral bij kinderen zijn vruchten afwerpt. “Als kinderen op jonge leeftijd leren voor fruit te kiezen, wordt dit een gewoonte. Hier hebben ze op latere leeftijd profijt van. Bij sportverenigingen zijn kinderen al sportief en dus gezond bezig. Door hier vers fruit en water aan te bieden, maken we ook de snack na het sporten gezond”, licht wethouder Mathil Sanders toe.

Aan de proef doen zes sportverenigingen mee. Het gaat om de voetbalverenigingen VV Geldrop, VV Braakhuizen en Mifano. Ook bij tennisclubs MTV, Tennisvereniging De Mast en tennisvereniging De Helze wordt gratis vers fruit aangeboden.

Tijdens de avond was er een presentatie over de gezonde(re) sportkantine door Irene Walk, JOGG-TeamFit coach. Ook was de verenigingsondersteuner Judith Lammers van Leef! aanwezig om andere vragen van verenigingen te kunnen beantwoorden. En namens de gemeente waren wethouder Mathil Sanders en JOGG- en gebiedsregisseur Harold van Lieshout aanwezig.

Het fruit wordt beschikbaar gesteld door Fit&Pit en verzorgd door Weijts Versplaza fruit. Tijdens de avond werden meteen praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de leverdag van het fruit, besproken.

We hopen dat de verenigingen na de pilot vers fruit gaan opnemen in hun aanbod in de kantines. En dat andere verenigingen het goede voorbeeld zullen volgen!

Wilt u ook in gesprek over een gezonde(re) sportkantine? Neem dan contact op met Harold van Lieshout, h.v.lieshout@geldrop-mierlo.nl of bel 06-25019096.