Kinderen en man bij hek

Feestelijke onthulling rookvrije speeltuintjes in Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO Wethouder Peter Looijmans onthulde op woensdagmiddag 20 april samen met een groep buurtkinderen het nieuwe rookvrij bordje in het buurtspeeltuintje aan de Ganseboom in de wijk Hulst in Geldrop. De onthulling aan de Ganseboom stond symbool voor het rookvrij worden van alle speelplekken in de gemeente Geldrop-Mierlo. De aanleiding hiervoor was een motie van de lokale D66, PvdA en GroenLinks in 2021 met de boodschap om om alle speelplekken in Geldrop-Mierlo rookvrij te maken. 

Peter Looijmans: “Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te spelen. Rookvrije speelplekken horen daarbij. We willen niet dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Als kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving is de kans veel kleiner dat zij ooit beginnen met roken. Daarom werkt gemeente Geldrop-Mierlo graag samen met de GGD aan een Rookvrije Generatie.”

Het streven naar een rookvrije generatie is dan ook een belangrijk onderdeel van het Lokaal Preventieakkoord Geldrop-Mierlo: “Fit&Pit”. Met het Lokaal Preventieakkoord wil de gemeente de gezondheid van haar inwoners verbeteren door o.a. roken, overgewicht en eenzaamheid aan te pakken.

Tijdens de onthulling waren er leuke activiteiten voor kinderen, begeleid door de buurtsportcoaches van LEEF! Geldrop-Mierlo en onder het genot van een gezonde hap. Gecombineerd met een stralend zonnetje kon deze middag niet meer stuk!

Kon je niet bij de onthulling aanwezig zijn, maar wil je toch meer informatie over de Rookvrije Generatie? Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl of stuur een mail naar Julia Hiddink van GGD Brabant-Zuidoost (j.hiddink@ggdbzo.nl). 

Ontdek hier meer over hoe je de schade van roken kan beperken.