Fit op school

Fit op school

Blij spelende kinderen op school

IN EEN GEZONDE OMGEVING VOEL JE JE FIT

#FITOPJOUWMANIER

Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, dan heb je daar je hele leven plezier van. Kinderen brengen veel tijd door op school. Wanneer ze niet in de les zitten, spelen ze waarschijnlijk buiten of staan ze in de gymzaal. De school is dus een belangrijke plek om te zorgen dat onze kinderen en jongeren in de toekomst meer energie hebben om dingen te doen en beter tegen een stootje kunnen.

Tips

  • LAAT JE KIND TE VOET OF OP DE FIETS NAAR SCHOOL GAAN.
  • ZORG DAT JE KIND OP SCHOOL IEDERE DAG VOLDOENDE FRUIT MEE KRIJGT EN DOE OOK WAT GROENTEN IN DE BROODTROMMEL.
  • LAAT KINDEREN THUIS EN OP SCHOOL VERSCHILLENDE SOORTEN FRUIT PROEVEN.
  • DOE EENS EEN SMAAKLES OP SCHOOL. DOOR DE SMAAK VAN KINDEREN VROEG TE ONTWIKKELEN WORDT GEZOND ETEN EN DRINKEN MEER GEWOON. 
  • ORGANISEER EEN GASTLES VAN EEN DIËTIST.
  • DOE EEN BEWEEGTUSSENDOORTJE IN DE KLAS.

JOGG

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De droom van JOGG is een school en kinderopvang waar kinderen al vanaf jongs af aan in een gezonde omgeving opgroeien. Waar het de normaalste zaak van de wereld is dat er elke dag fruit en groente wordt gegeten en water wordt gedronken. Waar kinderen veel spelen en bewegen en leren wat een gezonde leefstijl voor ze betekent. 

Met JOGG proberen wij ervoor te zorgen dat alle kinderen tussen de lessen door lekker kunnen ravotten op een groen schoolplein en wekelijks gymlessen krijgen. Ook proberen we te zorgen voor een gezond aanbod in de schoolkantines. Hierdoor kunnen kinderen en jongeren makkelijker de gezonde keuze maken.  

Als je meer wil weten over JOGG of als school iets wil betekenen in de JOGG beweging klik dan hier.

GRATIS LESPAKKETTEN FIT OP SCHOOL

Met het gratis lespakket Fit op school kunnen kinderen worden gestimuleerd om bewuster met voeding en bewegen om te gaan. Het lespakket heeft lessen voor alle groepen van de basisschool: van de jongste kleuter tot de oudste bovenbouwer. Voor elk groep zijn er 4 lessen. De lessen sluiten op elkaar aan, maar zijn ook los of in een andere volgorde te gebruiken. Op de website vind je de handleiding voor het lespakket, ouderbrieven en het lesmateriaal.