Samen voor een ander

Samen voor een ander

Man die wegkijkt

EEN GOED GESPREK IS EVEN WAARDEVOL ALS EEN BEZOEK AAN DE SPORTSCHOOL

#EENKLEINGEBAAR

Wij mensen zijn sociale dieren. We hebben allemaal behoefte aan fijne contacten en ontspanning. We vinden het vaak ook fijn om iets te betekenen voor een ander of ergens aan bij te dragen. Daar hoeven we vaak niet eens iets voor terug te hebben. We krijgen er juist al een heleboel voor terug.

Er zijn naast je familie, vrienden en kennissen ook inwoners en organisaties in Geldrop-Mierlo die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Er is veel vraag, en gelukkig ook veel aanbod om elkaar te helpen bij allerlei zaken. Van iemands gezelschap, maatje of buddy zijn tot klussen en techniek of het begeleiden van een activiteit. Er zijn heel veel verschillende dingen waar je om kunt vragen of die je aan kunt bieden.

Of je nu vrijwilligerswerk doet of niet, er voor een ander zijn hoeft niet moeilijk te zijn. Samen een wandeling maken, boodschappen doen voor iemand, eten koken of een kaartje schrijven zijn allemaal mogelijkheden om iemands dag te maken. Dat kan voor iemand in je eigen krijgen, maar ook iemand bij jou in de buurt of wijk. Iedereen kan wel een beetje extra aandacht en liefde gebruiken.

Tips

  • ER ZIJN IN GELDROP-MIERLO VOLOP MOGELIJKHEDEN OM VRIJWILLIGERSWERK TE DOEN! DAT KAN HEEL PRAKTISCH MAAR JE KUNT OOK IEMANDS MAATJE OF BUDDY WORDEN.
  • VERDIEP JE VOORAF GOED IN DE PLEK WAAR JIJ MISSCHIEN WEL AAN DE SLAG WILT. VRAAG NAAR ERVARINGEN VAN ANDERE VRIJWILLIGERS EN PROBEER EEN GOED BEELD TE KRIJGEN WAT ER VAN JE WORDT VERWACHT. STAP ER PAS IN BIJ EEN GOED GEVOEL!
  • BEKIJK WELKE CURSUSSEN OF WORKSHOPS JE KUNT VOLGEN BIJ EEN ORGANSIATIE.
  • PROBEER NIEUWE DINGEN UIT EN ONTWIKKEL JE ALS PERSOON OF VOOR STUDIE OF WERK.
  • VRIJWILLIGERSWERK WAT ÉCHT BIJ JE PAST LEVERT JE VEEL WAARDERING, DANKBAARHEID, LEVENSWIJSHEID EN PLEZIER OP.
  • VRIJWILLIGERSWERK IS OOK WERKEN AAN JE CV: JE VERGROOT JE KANSEN OP EEN BAAN.

VOOR ELKAAR IN GELDROP-MIERLO

Met Voor Elkaar In Geldrop-Mierlo willen wij bereiken dat mensen de zorg en hulp krijgen die ze verdienen. Wil je iets voor een ander doen? Kijk dan eens tussen de vragen voor een passende vraag binnen jouw omgeving. Heb je juist hulp nodig? Dan is het aanbod de plek om te zoeken, hier staat al het aanbod van mensen bij jou in de buurt die graag een ander helpen, en mogelijk ook iets voor jou kunnen betekenen. De website en de mensen erachter helpen je om jouw match snel en veilig te vinden.

Als je vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage zoekt, maar ook als je op zoek bent naar vrijwilligers kan je dat hier vinden. Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken.

Als je vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage zoekt, maar ook als je op zoek bent naar vrijwilligers kan je dat hier vinden. Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. 

STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

In iedere buurt, vereniging en organisatie in Geldrop-Mierlo zijn vrijwilligers nodig die meedenken en hun handen uit de mouwen steken. Wil jij meer weten over vrijwilligerswerk? Ben jij als bestuur van een vereniging of club op zoek naar vrijwilligers of heb je vragen over vrijwilligersbeleid? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk van LEV Geldrop-Mierlo.

TEST: ONTDEK JOUW VRIJWILLIGERSWERK

Wil je graag iets voor iemand betekenen, maar weet je niet precies hoe? Dat is niet gek, want er is heel veel leuks wat je als vrijwilliger kunt doen. Om te ontdekken wat voor vrijwilliger jij bent, wat jouw talent is en wat voor vrijwilligerswerk hierbij past zijn er verschillende testen ontwikkeld. Kijk eens bij NLvoorelkaar voor een test.

TEST: ONTCIJFER JOUW HAPPYCODE ALS JONGERE

Ben jij als jongere op zoek naar vrijwilligerswerk? Jongeren willen het maximale uit het leven halen. Ontdek jouw HappyCode, ga doen waar jij gelukkig en own het!

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

We leven in een snelle en vluchtige wereld, waarin een gebrek aan fijne contacten op de loer ligt. Je af en toe alleen voelen is heel normaal, maar als dit vaak en een lange tijd achter elkaar voor komt dan wordt het een ander verhaal. Het is niet fijn om je eenzaam te voelen. Gevoelens van eenzaamheid kunnen ook grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Bij eenzaamheid denken we vaak het eerste aan ouderen, maar dit is zeker niet de enige groep. Ook onder jongeren is dit een belangrijk thema. De gemeente Geldrop-Mierlo is aangesloten bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Dit betekent dat we inwoners actief benaderen om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Ook zetten we ons in om fijne contacten en ontspanning gemakkelijker en aantrekkelijker voor je te maken .

Eenzaamheid verschilt sterk van persoon tot persoon. De eerste stap is om te onderzoeken of dat die eenzaamheidsgevoelens er zijn. Bij Quest kan je een test doen om te onderzoeken of je eenzaam bent en hoe eenzaam je bent.

Als je eenzaam bent en jezelf hier bewust van bent, dan kan je zelf het beste bepalen wat voor jou kan helpen eenzaamheid te doorbreken. Op Eén tegen eenzaamheid vind je hiervoor tips. Op onze gezondheidskaart en activiteitenagenda kan je ook plekken vinden waar je andere mensen kunt ontmoeten.

Ken jij iemand waarvan je denkt dat die persoon eenzaam is? Wil je daarom weten hoe je eenzaamheid herkent en wat je kunt doen voor iemand? Eén tegen eenzaamheid legt je meer uit over signalen en gesprekstips en geeft je tips over hoe jij het verschil kan maken voor een ander.

Meer over fijne contacten en ontspanning