Week van de Ontmoeting 2022

In de week van 29 september t/m 6 oktober sloot Fit&Pit zich aan bij de Week van de Ontmoeting om tijdens die week mensen met elkaar te verbinden. Tijdens de Week van de Ontmoeting zijn verschillende activiteiten georganiseerd om dit doel te bereiken. Zo waren er koffiemomentjes met de gebiedsregisseurs in Geldrop en Mierlo en ontmoetten een groep vrouwen elkaar in het vrouwencentrum. Ook de Soep-Inn, waar mensen een heerlijk soepje kunnen eten en met elkaar het gesprek aan kunnen gaan, werd positief ontvangen.

Daarnaast werd er een kookworkshop georganiseerd bij Bastronomie. Inwoners van Geldrop-Mierlo die eerder een recept hadden ingestuurd tijdens de recepten-actie werden uitgenodigd om samen met Meesterkok Mathieu Balemans een heerlijk drie-gangen diner te verzorgen voor een groep inwoners die het verdienden om in het zonnetje gezet te worden. Ook is er een kaartenactie uitgezet, waarbij inwoners ‘een glimlach door de brievenbus’ konden versturen naar mensen die deze echt verdienen. Dit was een laagdrempelig idee, waar veel mensen gebruik van hebben gemaakt.

Daarnaast werd er een netwerkborrel georganiseerd met een goede opkomst van zowel professionals, vrijwilligers en inwoners. Deelnemers waren heel geïnteresseerd, betrokken en zijn met elkaar in gesprek gegaan over eenzaamheid. Helder Theater voerde beeldende en herkenbare scenes op. Niet alleen de situaties zelf waren herkenbaar, maar ook de moeilijkheid en de uitdaging om iets voor een ander te kunnen betekenen. Deelnemers gingen enthousiast naar huis met informatie over training ‘Een goed gesprek over eenzaamheid’, de signalenkaart eenzaamheid en een glimlachkaart om te sturen naar iemand die het nodig heeft.


Na de Week van de Ontmoeting blijft het belangrijk om op elkaar te letten en er voor elkaar te zijn. Neem de bovenstaande ideeën mee om te blijven ontmoeten en verbinden. Om nog meer te inspireren delen we de komende weken de ingestuurde recepten, zodat jij op een makkelijke manier samen met je familie, vrienden, buren of anderen tijd kan doorbrengen. We doen het namelijk samen.