Open Dag Mierlose Tuinvereniging

Tijdens de Open Dag van de Mierlose Tuinvereniging op 24 juni hebben vrijwilligers en bestuur van onze vereniging belangstellenden rondgeleid in ons moestuincomplex. We zijn blij met de circa 100 geïnteresseerde bezoekers en hebben volop uitleg gegeven over het zelf zaaien, kweken, verzorgen en oogsten van groente, fruit en kruiden. Ook gaven we toelichting bij ons voorbeeld hoe je eenvoudig verticaal kunt tuinieren als je beperkt de ruimte hebt en toonden we onze tuinierbakken-op-hoogte voor mensen die vanwege een beperking niet op klomphoogte kunnen tuinieren. 

We kregen complimenten van de bezoekers dat ze veel ideeën hebben opgedaan om zelf buiten actief bezig te zijn met eigen groente en daarmee gezond te eten. Ook het verenigingsgevoel en de samenwerking tussen de leden van diverse generaties is duidelijk naar voren gekomen.

Alle bezoekers, van kinderen tot mensen op leeftijd, hebben met enthousiasme genoten van zelf gemaakte soepen van groente uit eigen tuin. Ook de zelf gemaakte jam en honing werden enthousiast meegenomen. 

Direct bij de start van de Open Dag werden we vereerd met een bezoek van wethouder Sanders die zich geïnteresseerd liet bijpraten over de tuinvereniging en de sociale aspecten van samen tuinieren. Op zondag 3 september wordt de Open Dag herhaald in samenwerking met Groei en Bloei (regio Helmond-Geldrop).