CAMPING ATALANTA

Op zaterdag 1 juli 2023 om 16.00 uur was het zover; camping Atalanta in de speeltuin van de Atalanta / Koolwitje in Mierlo kon met behulp van de gemeente Geldro-/Mierlo, project Fit &Pit en veel enthousiaste kinderen en ouders uit de wijk voor 1 nacht geopend worden. De camping was een groot succes!

Helaas gooide de regen in de middag wat roet in het eten, waardoor de tentjes later – bij droog weer – konden worden opgezet. In totaal waren er op camping Atalanta 14 tent plaatsen “gereserveerd” voor 38 kinderen uit de wijk Luchen in Mierlo.

Iets later dan gepland, maar om 17.00 uur konden de (luchtkussen) pannakooi en waterslide van de gemeente Geldrop / Mierlo met behulp van buurtbewoners in de speeltuin worden opgezet. De aanwezige kinderen maakten meteen gebruik van de luchtkussens en speelden volop. Ook kwamen er al snel anderen kinderen uit de wijk kijken en wilden zij natuurlijk ook mee spelen. (Wat natuurlijk ook gewoon mogelijk was.)

Vervolgens was het tijd om de tentjes op te zetten… Ouders en kinderen gingen enthousiast aan de gang met de tentstokken en haringen. Na een klein uurtje stonden er 14 tenten en een partytent. Het zonnetje begon vervolgens licht te schijnen op camping Atalanta!

👍

De kinderen speelden volop in de speeltuin. Veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen bij camping Atalanta onder het genot van een (gezond) hapje en drankje werd er volop gekletst.

Omstreeks 18.30 uur was het etenstijd op camping Atalanta. De kinderen hadden honger van het spelen! Er was voor alle aanwezigen friet met een snack, snackgroente en fruit. En als toetje was er een lekker ijsje. Alles natuurlijk lokaal gekocht door de organisatie. Vervolgens gingen de kinderen weer spelen in de speeltuin.

Na enkele uren buiten spelen / voetballen was het tijd voor de avond-activiteit op camping Atalanta. In de speeltuin buiten een kinderfilm kijken op een “laken” met behulp van een beamer. Wat een geweldige ervaring en de kinderen genoten zichtbaar!
Veel buurtbewoners kwamen ook nog even een kijkje nemen bij de provisorische buiten-bioscoop van camping Atalanta. Hoe leuk!

Omstreeks 23.00u was de film afgelopen en zijn de kinderen – in de woningen in de omgeving van de speeltuin – de tanden gaan poetsen en hebben zij een sanitaire stop gemaakt om vervolgens heerlijk te gaan slapen in de tent in de speeltuin. Waarbij enkele buurtbewoners toezicht hielden.

Op zondag 2 juli 2023 omstreeks 07.30 uur ontwaakte camping Atalanta en de kinderen waren meteen druk met schommelen en voetballen in de speeltuin. De kinderen hadden goede zin! Hierop werd door de organisatie bij een lokale winkel in Mierlo het ontbijt gehaald. Vervolgens kon even later op camping Atalanta een heerlijk (gezond) ontbijtje voor de kinderen geserveerd worden met ondermeer melk, fruit, broodjes en peperkoek.

Ook verschillende buurtbewoners en ouders sloten bij het ontbijt aan. Wat was dat genieten!

Vervolgens werd er weer druk gespeeld. Maar helaas…aan alle het goede komt een einde, dus later op de ochtend werden door de kinderen, ouders en buurtbewoners de tentjes en luchtkussens opgeruimd, de speeltuin schoongemaakt en alles weer naar zijn oorspronkelijke staat terug gebracht! Camping Atalanta werd weer gesloten!

Camping Atalanta was een groot succes, waarbij de kinderen en kampeerders uit de wijk Luchen in Mierlo heerlijk buiten hebben gespeeld en zelfs een avontuur hebben beleefd met het logeren in een tent in de speeltuin. De ouders van de kinderen en overige buurtbewoners hebben de camping / speeltuin ook als ontmoetingsplek gebruikt en volop kennis met elkaar gemaakt. Dit alles heeft plaats gevonden onder het genot van een (gezond) hapje en drankje. Het was echt top! Er zijn ook veel lovende woorden ontvangen en veel kinderen en buurtbewoners hopen op een herhaling van camping Atalanta in 2024.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Geldrop-Mierlo met name gebiedsregisseur Harold van Lieshout, project Fit & Pit, de hulp van buurtbewoners en het enthousiasme van de kinderen. En niet te vergeten de buurtbewoners aan de speeltuin, die wellicht overlast hebben ondervonden van de drukte en het geluid afkomstig van de camping. Dank voor het begrip. We hebben er met z’n allen een fantastische camping van gemaakt!

BEDANKT!