Camping Atalanta

Op zaterdag 29 juni 2024 om 16.00 uur was het weer zover; camping Atalanta in de speeltuin van de Atalanta / Koolwitje in Mierlo kon met behulp van de gemeente Geldrop/Mierlo, project Fit &Pit en veel enthousiaste kinderen en ouders uit de wijk opnieuw voor 1 nacht geopend worden!

Het zonnetje scheen om 16.00 uur en al snel werden de eerste tentjes opgezet. Tevens werden de opblaasbare speeltoestellen, ter beschikking gesteld door de buurtsportcoaches, door verschillende buurtbewoners opgezet. Er werd meteen volop door de kinderen buiten gespeeld!

Omstreeks 18.30 uur gingen we met z’n allen (kinderen en buurtbewoners) in de speeltuin eten; een lekker frietje met snack van de lokale Mierlose frietzaak en natuurlijk ook met gezonde snackgroentes!

Helaas gooide de regen en onweer vervolgens roet in het eten! Het begon te regenen en hield niet meer op! Tevens gaf buienradar aan dat er een paar flinke onweersbuien de camping zouden passeren. Derhalve werd door de “organisatie” besloten om de kinderen, uit veiligheidsoverwegingen, de nacht NIET te laten overnachten in de tentjes. Natuurlijk waren er teleurgestelde gezichten…. Maar vervolgens werden er spontaan logeerpartijtjes bij de kinderen thuis georganiseerd.

Ook bood een buurtbewoonster aan om de filmavond voort te zetten (droog) onder de carport. De kinderen vonden dit top! Zo konden zij toch buiten film kijken. Na de film werd de camping gesloten en afgesproken dat de volgende ochtend omstreeks 09.15 uur het ontbijt voor iedereen klaar zal staan in de speeltuin.

De volgende ochtend scheen gelukkig het zonnetje en werd de camping volop bezocht door de kinderen, ouders en buurtbewoners. Een heerlijk gezond ontbijt van de lokale supermarkt werd geserveerd in de speeltuin. Kinderen speelden in de speeltuin en ouders en buurtbewoners kletsen gezellig bij onder het genot van een kop koffie.

Vervolgens werden de reeds opgebouwde tentjes afgebroken en de camping werd opgeruimd, waarna deze om 12.00 uur weer definitief sloot.

In totaal waren er op camping Atalanta 12 tent plaatsen “gereserveerd” voor 34 kinderen uit de wijk Luchen in Mierlo. Helaas ging de overnachting in de tentjes niet door. Maar uiteindelijk heeft iedereen toch genoten.
Met dank aan gemeente Geldrop-Mierlo, project Fit & Pit, buurtsportcoaches, campingorganisatie en natuurlijk de kinderen en buurtbewoners!